Introductie

Coronam vanaf 1963 een begrip

Coronam Zaandam

Introductie

Mechanische Industrie Coronam B.V. is uw toeleveringsbedrijf voor de metaalverwerkende industrie. Sinds 1963 is Coronam al actief in de metaalverwerkende industrie en door grote investeringen beschikken wij nu over 3800 vierkante meter en een sterk kwalitatief personeel van maar liefst 45 man sterk! Met een modern en geavanceerd machinepark zijn wij gespecialiseerd in CNC-verspanende bewerkingen zoals: CNC-draaien, -frezen en -slijpen.

Op dit moment zijn wij uitgegroeid tot een modern toeleveringsbedrijf, gespecialiseerd in de machinale bewerking van kwalitatief hoogwaardige producten. Niet alleen in metaal en kunststof, maar ook in moderne materialen als monel, inconel en stellite.

Beleid

De organisatie van Mechanische Industrie B.V. is plat, hierdoor zijn er korte communicatielijnen en verloopt de communicatie binnen Coronam snel. Door de korte communicatielijnen ontstaat er minder ruis en zijn alle processen binnen de organisatie duidelijk en overzichtelijk. Een ander voordeel van onze platte organisatie, is dat problemen binnen de processen van onze organisatie in een vroeg stadium aan het licht komen. Hierdoor kunnen de problemen snel en effectief opgelost worden opgelost.

Ons onafgebroken streven naar grote precisie en kwaliteit uit zich niet alleen in gestroomlijnde productieprocessen, maar ook in de vakbekwaamheid van gekwalificeerde medewerkers. Samen met een mix van ervaren personeel en jong personeel streven wij naar de beste manier van werken en werken wij toe naar een echte teamcultuur.

In de huidige ontwikkelingen op de markt neemt kwaliteit, naast prijs en betrouwbaarheid, in de concurrentiestrijd een steeds belangrijkere plaats in. Ook voor de interne organisatie geldt dat meer en meer naar kwaliteit zal moeten worden gestreefd om zo een efficiënte bedrijfsvoering te realiseren, die daarentegen flexibel genoeg is, om veranderingen ter verbetering van de doeltreffendheid van het kwaliteitssysteem in te kunnen voeren.

Om de kwaliteit van de producten en diensten van Mechanische Industrie Coronam B.V. te kunnen waarborgen, is een kwali­teitsmanagement­sys­teem opgezet conform de eisen van de NEN-ISO 9001:2015 norm. Momenteel hanteert Coronam al meer dan 25 jaar de ISO-normering en streeft de organisatie nog steeds naar continue verbetering. Het kwaliteitsbeleid van Mechanische Industrie Coronam B.V. is er op gericht om producten te vervaardigen en diensten te verlenen die voldoen aan de met de klant overeengekomen specifi­ca­ties.

 

Precisie is ons profiel

Historie

Coronam’s eerste pand betrof een kleine accommodatie (ongeveer 30 m²) in de Eendrachtsstraat in Zaandam.

De eerste jaren kende Coronam een vliegende start en al snel werd het gehuurde pand vervangen door een eigen lokatie aan het Barndegat in Zaandam (aanvankelijk 150 m²). Dit pand was op de groei gekocht en dat was maar goed ook want hierdoor was het bestand tegen de verdere groei.

Echter ondanks een tweetal verbouwingen werd dit pand ook als te klein beschouwd en begin jaren ’80 werd de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw aan de Sluispolderweg (oorspronkelijk 800 m²). Dit pand betrof een wezenlijk vergroting van het aantal vierkante meters oppervlak, waardoor Coronam hier ruim twintig jaar heeft gezeten.

Uiteindelijk kende ook deze huisvesting haar grenzen en begin 2002 werd de laatste stap gezet naar de ruim 2000 m². In 2017 is deze locatie uitgebreid naar 3800 m² waar men thans de beschikking over heeft.

Mechanische Industrie Coronam BV
Eendrachtsstraat - Zaandam
Mechanische Industrie Coronam BV
Sluispolderweg - Zaandam
Mechanische Industrie Coronam BV
Barndegat - Zaandam
Mechanische Industrie Coronam BV
Reaal 1 - Zaandam

Uw betrouwbare en flexibele partner voor het verspanen van machine onderdelen

Geavanceerde productiemiddelen

Coronam Zaandam
In de toeleveringsmarkt waarin Coronam actief is, kan Coronam worden gezien als een speler in het bovenste segment. Coronam kan die plek realiseren door gebruik te maken van een modern en innovatief machinepark, gekenmerkt door geavanceerde CNC-gestuurde machines die in hoge mate zijn geautomatiseerd.

Voordat het verspanende proces in gang wordt gezet, wordt door middel van een uitgekiende werkvoorbereiding ervoor gezorgd dat de stilstand tot een minimum beperkt wordt en ligt het rendement op ons machinepark hoog. Hiertoe wordt bijvoorbeeld gebruikt gemaakt van een CAD-CAM-programma (EdgeCam).

Daarnaast beschikt Coronam over meerdere ultramoderne draai- en freescentra welke zeer complexe werkstukken met een maximale nauwkeurigheid bewerken. Deze machines zijn allen uitgerust met diverse gereedschappen en een bewerkingskop welke onder velerlei hoeken inzetbaar is. Hierdoor is Coronam in staat om producten in slechts enkele opspanningen te bewerken en is zij in staat om zeer nauwkeurig werk, met een korte levertijd, tegen een zeer aantrekkelijke prijs aan te bieden.

Indien u geïnteresseerd bent in een overzicht met de beschikbare capaciteit, kijkt u bij "Machinepark".

Waar een honderdste de norm is

Gecontroleerde kwaliteit

Als moderne toeleverancier beschikt Coronam B.V. over een ISO 9001:2015 certificering. Deze certificering is voor Coronam van belang om te voorzien in de behoeftes van de klant en om de kwaliteit van Coronam te kunnen waarborgen. In de geconditioneerde meetkamer voert Coronam kwaliteitscontroles uit door gebruik te maken van drie Mitutoyo 3-D meetmachines. Dit zijn de;

Daarnaast beschikt Coronam over diverse meetmiddelen zoals schroefmaten, eindmaten, penkalibers, draadpenkalibers, hoogtemeters, ruwheidsmeters en etc.

De kwaliteitscontrole vindt bij iedere order plaats zowel bij aanvang van de productie, tussentijds alsmede eindcontrole. Indien gewenst kan de klant bij levering van de order een meetrapport krijgen.

Mitutoyo Coronam

58 jaar Coronam

Enkele stuks, kleine series en middelgrote series

Coronam Zaandam

Op basis van tekeningen van de klant, produceert en levert Coronam onderdelen voor machines, apparaten en motoren in heel Europa. Al sinds de oprichting van het bedrijf in 1963 concentreert Coronam zich voornamelijk op de productie van kleine series. Deze kleine series kenmerken zich meestal door nauwkeurige toleranties en of lastige materiaalsoorten.

Echter door de jaren heen heeft Coronam ook geïnvesteerd in productiecapaciteit om middelgrote series aan te kunnen pakken. Zo beschikt het bedrijf onder andere over machines die niet alleen de verspaning, maar ook de aan- en afvoer automatisch laten verlopen. Deze machines zijn zeer geschikt voor het kostenefficiënt produceren van grotere series, van bijvoorbeeld 500 of 1500 stuks.